Πλάγια Κεφαλομετρική Ακτινογραφία

Η Κεφαλομετρική αποτελεί μία ακτινογραφία στην οποία έχουμε πλάγια απεικόνιση της κεφαλής.

Τα διαγνωστικά Κέντρα Ιατροδιάγνωση είναι επανδρωμένα με τελευταίας γενιάς υπερσύγχρονα συστήματα του Αμερικανικού οίκου Carestream. Η ελάχιστη δόση ακτινοβολίας, η ταχύτητα της εξέτασης και η λεπτομερής απεικόνιση οφείλονται στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουν τα κέντρα μας σε συνδυασμό με το έμπειρο και υψηλά καταρτισμένο προσωπικό μας.
Είναι χρήσιμη για την εξέταση της σχέση των γνάθων ως προς το κρανίο και μεταξύ τους, την θέση και την κλίση των δοντιών καθώς και την σχέση των μαλακών μορίων προς τα οστά του προσώπου.
Χρησιμοποιείται στην κλινική πράξη της οδοντιατρικής και κυρίως της ορθοδοντικής δίνοντας σημαντικές πληροφορίες βοηθώντας τον ιατρό να σχεδιάσει το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο.
Όπως όλες οι ακτινογραφίες χρησιμοποιούνται Ακτίνες Χ για την διενέργεια της συγκεκριμένης εξέτασης. (Σε περίπτωση εγκυμοσύνης η ασθενής οφείλει να μας ενημερώσει).

Η πλάγια κεφαλομετρική ακτινογραφία χρησιμοποιείται κυρίως στην ορθοδοντική για τον ακριβή προσδιορισμό των αποστάσεων και γωνιών μεταξύ των γνάθων και των μαλακών μορίων του προσώπου.